υπηρεσίες

Laser αποτρίχωση

Η laser αποτρίχωση αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Τεχνικές όπως το κερί, οι αποτριχωτικές μηχανές, το ξυραφάκι ταλαιπωρούν το δέρμα, χωρίς να δίνουν μόνιμη λύση. Με τη laser αποτρίχωση οι τρίχες αδυνατίζουν και γίνονται πιο απαλές.

Laser αποτρίχωση: Πώς λειτουργεί και ποια τα είδη;

Η laser αποτρίχωση είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας της. Μέσω της εκπομπής παλμών φωτός laser, οι θύλακες των τριχών καταστρέφονται και η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα απομακρύνεται.

Τα laser αποτρίχωσης είναι τα εξής:

 1. Ο Αλεξανδρίτης που εκπέμπει στα 755 nm
 2. To Διοδικό που εκπέμπει στα 805 nm
 3. To ND-Yag που εκπέμπει στα 1064 nm

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί η laser αποτρίχωση;

Η laser αποτρίχωση είναι μια σίγουρη και ασφαλής μέθοδος απομάκρυνσης της τριχοφυΐας σε πρόσωπο και σώμα. Στο πρόσωπο μπορεί να εφαρμοστεί:

 1. Στις παρειές
 2. Στα φρύδια
 3. Στις φαβορίτες
 4. Στο άνω χείλος
 5. Στο πηγούνι

Στο υπόλοιπο σώμα μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες περιοχές όπως:

 1. Τα πόδια
 2. Οι μασχάλες
 3. Τα χέρια
 4. Η περιοχή του μπικίνι
 5. Οι κοιλιά και η μέση
 6. Η πλάτη

Η laser αποτρίχωση είναι ανώδυνη και μπορεί να γίνει τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Σε ποιες περιπτώσεις προτιμάται η laser αποτρίχωση;

Η τεχνική αυτή συνήθως εφαρμόζεται για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι που μπορεί να την επιβάλλουν.

 1. Θυλακίτιδα: είναι η φλεγμονή στο θύλακα της τρίχας
 2. Ευρυαγγείες: είναι διατεταμένες φλέβες του δέρματος που εμφανίζονται κυρίως στα πόδια
 3. Υπερτρίχωση ή δασυτριχισμός: οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές
 4. Δερματίτιδες
 5. Ιστορικό θηλωμάτων ή κονδυλωμάτων
 6. Κύστη κόκκυγος

κ.α.

Η laser αποτρίχωση σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να εγγυηθεί μόνιμα αποτελέσματα και αποτελεί τη σωστότερη μέθοδο για να μην επεκταθούν οι βλάβες.

Τι προετοιμασία πρέπει να κάνει κάποιος πριν τη laser αποτρίχωση;

Για να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα είναι καλό το άτομο ένα μήνα πριν την αποτρίχωση να μην χρησιμοποιήσει καμία άλλη μέθοδο που μπορεί να τραβήξει την τρίχα από τη ρίζα. Επίσης δύο με τρεις μέρες πριν τη συνεδρία, οι τρίχες δεν πρέπει να έχουν ξυριστεί. Στο διάστημα που γίνεται η laser αποτρίχωση δεν πρέπει να ακολουθούνται άλλες μέθοδοι όπως το κερί ή οι αποτριχωτικές μηχανές. Μετά το πέρας της συνεδρίας στην περιοχή εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα που καταπραΰνει και αντιμετωπίζει τυχόν ερεθισμούς.

Ποιος ο κύκλος ζωής της τρίχας;

Ο κύκλος ζωής της τρίχας χωρίζεται σε τρία στάδια:

 1. αναγένεση: είναι φάση κατά την οποία αναπτύσσεται η τρίχα
 2. καταγένεση: είναι η φάση στην όποια η τρίχα ετοιμάζεται να πέσει
 3. τελογένεση: είναι η φάση πτώσης της τρίχας

Στόχος μας είναι να πετύχουμε την τρίχα στο πρώτο στάδιο, δηλαδή όταν αναπτύσσεται, για να σταματήσουμε τον κύκλο ζωής της. Διαφορετικά θα απαιτηθεί επαναληπτική συνεδρία.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει και εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και την αντίθεση του χρώματος μεταξύ τρίχας και δέρματος. Όταν το δέρμα του ατόμου είναι ανοιχτόχρωμο και οι τρίχες πιο σκούρες, θα χρειαστούν λιγότερες συνεδρίες γιατί ο δερματολόγος μπορεί να εφαρμόσει με ασφάλεια μεγαλύτερες εντάσεις. Καθοριστικός παράγοντας είναι και η περιοχή που γίνεται η αποτρίχωση. Τα πόδια, η περιοχή του μπικίνι, οι μασχάλες, απαιτούν λιγότερες συνεδρίες.

Συνήθως πέντε με έξι συνεδρίες ανά τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετές. Να σημειώσουμε πώς οι γυναίκες έχουν ταχύτερα αποτελέσματα από τους άνδρες.

Πόσο αποτελεσματική είναι η laser αποτρίχωση;

Η laser αποτρίχωση αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο. Το άτομο από την πρώτη κιόλας συνεδρία θα παρατηρήσει πως οι τρίχες μειώνονται και γίνονται πιο μαλακές. Φυσικά η απόδοση της αποτρίχωσης θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του δέρματος και της τρίχας, την ένταση του laser , την περιοχή, το φύλο κτλ.

Θα μπορούσαν να εμφανιστούν παρενέργειες από τη laser αποτρίχωση;

Η laser αποτρίχωση αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο, χωρίς αντενδείξεις. Μετά τη συνεδρία μπορεί να παρατηρηθεί ελαφρύς ερεθισμός ή μικρό οίδημα στην περιοχή, τα οποία όμως θα υποχωρήσουν άμεσα.

Στην περίπτωση μιας εγκύου είναι καλό να έχουμε και τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου της πριν την laser αποτρίχωση. Επίσης άτομα που έχουν τατουάζ είναι καλό να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι μπορεί να παρατηρηθεί αλλοίωση στο χρώμα τους. Τέλος, είναι προτιμότερο το δέρμα να μην είναι μαυρισμένο γιατί το laser αντιλαμβάνεται το χρώμα, αλλά δεν μπορεί να ξεχωρίσει το δέρμα από την τρίχα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως χρησιμοποιείται το διοδικό laser.