υπηρεσίες

Υαλουρονικό οξύ: Τα καλύτερα εμφυτεύματα

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα δομικό μόριο του δέρματος μας. Στην αισθητική ιατρική χρησιμοποιείται για την λείανση των ρυτίδων του προσώπου και την ανάπλαση του δέρματος, ενώ προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος αποτελούν μια από τις πιο σύγχρονες τεχνικές για την αντιμετώπιση των ρυτίδων χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η δράση του υαλουρονικού οξέος βασίζεται στην ιδιότητά του να συγκεντρώνει γύρω του μόρια νερού, αυξάνοντας έτσι τον όγκο στην περιοχή.

Τι είναι τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξεός;

Πρόκειται για μια ασφαλή θεραπεία αποκατάστασης των ρυτίδων. Τα εμφυτεύματα είναι υποαλλεργικά, μη ζωικής προέλευσης. Με τη χρήση τους επιτυγχάνεται η αναπλήρωση του υαλουρονικού οξέος της επιδερμίδας. Τα εμφυτεύματα γεμίζουν τις ρυτίδες και χαρίζουν στο πρόσωπο, μια πιο φρέσκια και νεανική όψη.

Υαλουρονικό οξύ: Ποια η δράση του;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο υδρόφιλο, έχει δηλαδή την ικανότητα να συγκρατεί το νερό. Με την πάροδο των ετών η φυσιολογική παραγωγή του από τον οργανισμό σταδιακά μειώνεται, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να χάνει τον όγκο και την ελαστικότητα της. Μόλις γίνει η έγχυση, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος αποκαθίσταται, η όψη και το περίγραμμα του προσώπου βελτιώνεται, ενώ οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές σβήνουν.

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου πως αναζωογονεί το πρόσωπο χωρίς να αλλοιώνει την φυσική έκφραση, ενώ παράλληλα η έγχυσή του διεγείρει και την παραγωγή κολλαγόνου χαρίζοντας σύσφιξη.

Υαλουρονικό οξύ: Ποια η διαδικασία εφαρμογής του;

Πρόκειται για μια γρήγορη και πολύ απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει στο ιατρείο. Ο δερματολόγος αρχικά εφαρμόζει στο δέρμα αναισθητική κρέμα. Τα σύγχρονα ενέσιμα εμφυτεύματα περιέχουν και λιδοκαϊνη, μια ουσία με αναισθητική δράση, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία σχεδόν ανώδυνη. Σαν υλικό το υαλουρονικό οξύ είναι άχρωμο και άοσμο και διατίθεται σε διαφορετικές πυκνότητες. Η έγχυση γίνεται μέσω μιας λεπτής βελόνας στο χόριο του δέρματος, που είναι υπεύθυνο για την στήριξη και την θρέψη της επιδερμίδας. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου εγχύεται το υαλουρονικό οξύ;

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος μπορεί να γίνει σε διάφορες περιοχές του προσώπου όπως:

 1. Γύρω από τα χείλη
 2. Στις ρινοπαρειακές αύλακες
 3. Στα ζυγωματικά
 4. Στο μέτωπο, τα μάτια και το μεσόφρυο
 5. Στο πόδι της χήνας
 6. Στο περίγραμμα του προσώπου και το πηγούνι
 7. Στη ράχη και το περίγραμμα της μύτης

Εκτός από το πρόσωπο το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί και άλλες περιοχές;

Τα υαλουρονικό οξύ μπορεί:

 1. Να αντιμετωπίσει ατροφίες ή ασυμμετρίες ιστών
 2. Να λειάνει ουλές που μπορεί να προκύψουν από τραυματισμούς
 3. Να βελτιώσει τα σημάδια ακμής
 4. Να χαρίσει πιο νεανική όψη στα χέρια
 5. Να αντιμετωπίσει πτυχώσεις στην περιοχή του ντεκολτέ
 6. Να εξομαλύνει το περίγραμμα των γλουτών.

Πότε θα δούμε τα αποτελέσματα από τη θεραπεία;

Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται μέσα σε λίγες ώρες από την έγχυση. Ανάλογα με το βάθος των ρυτίδων, την περιοχή στην οποία γίνεται η έγχυση και τον τύπο του δέρματος, ο δερματολόγος θα επιλέξει την πυκνότητα του υαλουρονικού οξέος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων ποικίλει. Έτσι, τα αποτελέσματα ποικίλουν και μπορεί να διαρκέσουν από 8 μέχρι 18 μήνες.

Πόσο πιθανό είναι να προκληθούν παραμορφώσεις από την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος;

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται είναι παρόμοιο με το μόριο που υπάρχει φυσικά στους ιστούς. Σαν υλικό έγχυσης δεν προκαλεί φλεγμονές ή αλλεργίες και είναι εξαιρετικά ασφαλές. Μετά την εφαρμογή το άτομο μπορεί να παρατηρήσει ένα ελαφρύ οίδημα στην περιοχή.

Παραμόρφωση δημιουργείται μόνο αν εγχυθεί υπερβολική ποσότητα υαλουρονικού οξέος. Ακόμα και σε αυτό το ενδεχόμενο ή στην περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν ικανοποιήσει το άτομο, το δέρμα μπορεί να επανέρθει. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση του αντιδότου. Το αντίδοτο ονομάζεται υαλουρονιδάση και χορηγείται σε υγρή μορφή. Η υαλουρονιδάση έχει την ικανότητα να διασπά το υαλουρονικό οξύ σε αμινοξέα, τα οποία απορροφώνται από τον οργανισμό.

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος είναι πολύ σημαντικό να γίνεται από ειδικούς που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο τις ιδιότητες του υλικού όσο και την ανατομία προσώπου και σώματος.